Tuintegels

Tuintegels

Wanneer je je tuin maakt, kun je eenvoudig een soort tegel kiezen en overal neerleggen, net zoals veel van je buren dat hebben gedaan. Maar de tuintegels in je tuin hoeven niet hetzelfde te zijn als dat van de rest van de straat, want zelfs het kleinste detail kan een vrij gewone bestrating naar een andere klasse tillen. Met behulp van een aantal geweldige details en eenvoudige wendingen, kun je karakter en individualiteit toevoegen aan je tuin. Laat deze creatieve buitenruimte ideeën bij je losmaken.

Tuintegels kopen, wat zijn de prijzen?

Als je tuintegels wilt gaan kopen dan heb je keuze uit diverse soorten, materialen, en kleuren. Je kunt ook diverse materialen in je tuin met elkaar combineren. Bijvoorbeeld natuursteen met houttegels. We geven je een overzicht van de kosten van het laten maken van een terras inclusief de prijs voor het leggen van tegels. Zo krijg je een idee van het budget dat je nodig hebt.

Tuintegels Gemiddelde prijs per m2, incl. btw
Betonnen tuintegels € 15 – € 35
Natuursteen tuintegels € 30 – € 65
Houten tuintegels € 20 – € 65
Gebakken tuintegels € 25 – € 45
Overige
Stratenmaker met gereedschap € 10 – € 20 per m2
€ 30 – € 40 per uur
Ophoog- en voeg zand € 50 – € 70 per big bag 1 m3 ( voor 20 m2)
Opsluit banden € 2 – € 5 per meter
Grind € 6 – € 10
Grind platen € 12 – € 16

Een voorbeeld:
Als je een terras van 20 m2 wilt laten maken van natuursteen tegels, dan ben je in totaal 1200,- kwijt. Deze prijs is inclusief de stratenmaker en het materiaal. Vraag vrijblijvend offertes aan om een prijs te laten geven voor jouw specifieke project. Je kunt wel 6 offertes binnen een paar dagen aanvragen. Vervolgens vergelijk je de prijzen en kies je de beste optie voor jou situatie. Door meerdere offertes aan te vragen kun je wel 40% besparen.

Diverse soorten tuintegels

Het kiezen van het soort vloer voor je tuin is best plezierig, maar het is niet altijd een eenvoudige taak. Je beslissing moet verder gaan dan het esthetische, dus het is het beste om een beetje meer van het technische aspect te weten. Het vinden van het type buitenvloer dat het best bij de omstandigheden van je huis past, lijkt minder belangrijk in vergelijking met het kiezen van de kleur van de muren of de stijl van meubels die je in de woonkamer zou willen hebben. Het is echter iets dat niet over het hoofd mag worden gezien, want het is een cruciaal element voor de sfeer van je tuin.

Er zijn veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden, omdat het een soort vloer is die bestand moet zijn tegen zowel hoge als lage temperaturen en tegen andere extreme weersomstandigheden. Hoewel de technische aspecten fundamenteel zijn, moeten we bovendien een tuintegel vinden die we mooi vinden, want op het terras of in de tuin zullen we enkele van de beste momenten in het zomerseizoen doorbrengen. We zullen hier de populairste soorten buitenvloeren voor de patio of het terras bespreken.

Natuursteen tuintegels

Als je je terras wilt opfrissen, een beetje elegantie wilt toevoegen aan je terras of nieuwe steegjes in je tuin wilt leggen, is het goed om natuurstenen tuintegels te overwegen voor je project. Natuursteen wordt al eeuwen in de bouw gebruikt en heeft zijn kwaliteiten in de loop van de tijd bewezen. Kijk eens naar het Colosseum, het Parthenon of de Taj Mahal en je zult snel overtuigd zijn van de duurzaamheid en esthetische kenmerken van travertijn, graniet of marmer. Dit komt door de vele voordelen die natuursteen heeft. Hieronder vindt je enkele van de belangrijkste dingen die deze tegels onderscheiden van de rest.

Natuursteen tuintegels zijn uniek en mooi

Natuurstenen komen in de natuur voor en daarom lijken geen twee op elkaar. Dit betekent dat je tegels in verschillende tinten en kleuren krijgt die je kunnen helpen bij het ontwerpen van een gedenkwaardig meesterwerk in je terras of tuin. De natuurlijke schoonheid van de steentegels combineert uitstekend met gras, bloemen, water en vrijwel alles dat deel uitmaakt van je tuinlandschap. Het andere goede nieuws is dat je verschillende soorten natuursteen tuintegels in één project of in verschillende gebieden rond de tuin kunt combineren, omdat kalksteen en marmer of leisteen en graniet er naast elkaar goed uitzien.

Een van de onbetwistbare voordelen van natuursteen tuintegels is hun duurzaamheid. Als ze op de juiste manier worden onderhouden, kunnen dergelijke tegels tientallen jaren meegaan en zelfs nog meer. Het is belangrijk om de natuursteen te verzegelen, ongeacht of je deze gebruikt voor binnen- of buitenprojecten. Dit maakt de tegels nog beter bestand tegen krassen, slijtage en ze zijn gemakkelijk bestand tegen barre weersomstandigheden, zoals hitte, extreme regen of vriestemperaturen.

Keramische tuintegels

Keramische buitenvloeren zijn een van de meest gebruikte opties. De reden, het heeft veel voordelen. Allereerst is het gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken, keramiek is ook bestand tegen temperatuurveranderingen, waardoor het een ideale optie is voor de buitenkant. Er zijn verschillende soorten keramische vloeren die we kunnen kiezen: er is klei, porselein en het normale aardewerk. Elk met zijn eigen specifieke voordelen.

Keramische tuintegels worden ten zeerste aanbevolen voor zijn duurzaamheid: krasbestendigheid en weerstand tegen hoge en lage temperaturen. Daarnaast is het heel veelzijdig en tegenwoordig kun je tegels vinden met veel vormen en kleuren, sommige zelfs nabootsen van structuren van andere materialen, zoals steen, marmer of zelfs hout. Het is eenvoudig te installeren, maar er moet rekening worden gehouden met een aantal details. Wanneer het een buitenvloer is, betekent dit dat de materialen aan meer plotselinge temperatuurveranderingen worden blootgesteld, dus het is noodzakelijk om dilatatievoegen

Ze zijn slip-, vervagings- en vlekbestendig en ze zijn echt onderhoudsarm en vereisen slechts eenmaal per jaar een wasbeurt in een sopje. Voor een druk gezin is dit een enorm voordeel. Keramische tegels zijn vorstbestendig en bestand tegen temperaturen onder nul, waardoor ze perfect zijn voor patio’s en zwembaden (wishful thinking!).

Betontegels en sierbestrating

Om je terras een modern tintje te geven, zijn gepolijste betonvloeren de beste optie. Ze worden vaak zowel binnen als buiten gebruikt en zijn zo ondoordringbaar dat ze ook voor buitenzwembaden worden gebruikt. Het gepolijste beton is eenvoudig te installeren en het is een materiaal dat bestand is tegen alle soorten olie en vlekken, het is eenvoudig te reinigen en te onderhouden en is zeer economisch. Hoewel we gewend zijn om het grijs te zien, is de waarheid dat er een breed scala aan kleuren is waarmee je kunt spelen.

Houten tuintegels

Bij het plaatsen van de vloer op het terras zijn er veel mensen die overwegen om voor hout te gaan. Het is een zeer esthetische en comfortabele keuze, maar hoewel het veel voordelen heeft, heeft het ook een aantal nadelen. Hoewel resistent, is het over het algemeen gevoeliger dan andere materialen en vereist meer continu onderhoud, vooral als het natuurlijk hout is. Synthetisch of natuurlijk, de installatie van houten bestrating is ingewikkelder dan die van andere materialen, dus is het raadzaam om naar een specialist te gaan.

Hout is ongetwijfeld het vloermateriaal dat een mooiere en esthetische afwerking heeft. Je kunt verschillende soorten kiezen. Hardhout, teak, bamboe en iep zijn bestand tegen regen en veranderingen in het weer. De houten vloeren geven een warm gevoel en zijn veel comfortabeler als je op blote voeten loopt.

Afwerking tuintegels

De uitstraling van een tegel wordt vooral bepaald door de afwerking van de tegel. Als je niet wil uitglijden is het goed om te kiezen voor zandstralen. Of kies voor een getrommelde tuintegel voor meer nostalgie in je tuin. Ook een gepolijste tegel kan een optie zijn. We leggen je meer uit over de opties.

Getrommelde tuintegels

Een getrommelde tuintegel heeft door machines een oudere en nostalgische uitstraling gekregen. De maat blijft hetzelfde waardoor je ze makkelijk kunt leggen. Het resultaat is natuurlijk en deze afwerking is zeer geschikt voor een sfeervolle tuin.

Zandstralen

Tegels die zijn afgewerkt door zandstralen hebben een ruw oppervlak, waardoor je er niet op zal uitglijden bij regen en water.

Polijsten

Gepolijste tuintegels hebben een prachtige glans en geven een luxe uitstraling aan je tuin. Je kunt er wel makkelijker over uitglijden bij regen.

Tips om geld te besparen

  • Kies voor een bestrating van beton met een natuursteenmotief, het lijkt op natuursteen maar is stukken goedkoper.
  • Kies voor B keus tuintegels, die zijn tot wel 40% goedkoper dan A-keus bestrating.
  • Je kunt geld besparen door zelf je tuintegels te leggen, maar door veel offertes aan te vragen en goed te vergelijken kun je ook veel geld besparen.
  • Je kunt veel oude onderdelen uit de tuin opnieuw gebruiken, bijvoorbeeld om bloembakken van te maken. Je hoeft niet alles niet te kopen.

Stratenmaker inschakelen

Bespaar op de kosten van bestrating door gratis en vrijblijvend offertes te vergelijken. Je ontvangt maximaal 6 offertes van bestratingsbedrijven bij jou in de buurt.