De tuin trends van 2022

De tuin trends van 2022

De laatste jaren heb je waarschijnlijk veel meer thuisgezeten dan normaal. Dan kom je er toch ook achter hoe belangrijk het is om een tuin te hebben waar je lekker kunt relaxen en/of die heel mooi is om naar te kijken.

Ben jij ook van plan om je tuin een make-over te geven, maar weet je nog niet helemaal wat je wil? De mogelijkheden zijn oneindig en bijna alles kan. Wij zetten de tuin trends van 2022 voor jou op een rijtje.

– Knus en overdekt

Een tuin waar je het hele jaar door kan relaxen is natuurlijk erg leuk. Dit kan met een overdekte tuin. Door het plaatsen van een veranda of overkapping kan je het hele jaar door van je tuin genieten ook al is het slecht weer. Je kunt je veranda of overkapping naar eigen wens inrichten met bijvoorbeeld een lounge set en buitenkachel.

– Back to nature

Met de tuinstijl back to nature word bedoeld dat je tuin er zo natuurlijk mogelijk uitziet. Groen is de kleur die hier centraal staat. De bloemen en planten, het gras en de heggen allemaal met een groene tint past hier het beste bij. Ook een lounge set in een groene kleur of een zwarte lounge set met groene kussens hoort bij deze trend.

– Comfort

Het comfortabelkunnen zitten in je tuin is ook erg belangrijk, al helemaal nu we meer dan ooit thuis zijn. Deze trend haakt vooral in op de kwaliteit en het uiterlijk van je tuinmeubels. Zo kan je bijvoorbeeld ligbedden plaatsen of een comfortabele hoekbank.

– De boho-stijl

Bij de boho-stijl is het de bedoeling dat er zo weinig mogelijk ‘standaardkleuren’ als bruin of grijs in je tuin zitten. Je wilt een mooie en kleurrijke tuin. Door het toevoegen van bijvoorbeeld kleurvolle vloerkleden of mooi gekleurde bloemen kan je een echt zomers vakantiegevoel bij je tuin creëren.

– Rond en organisch

De laatste tuin trend van 2022 zijn de aanwezigheid van ronde en organische vormen in de tuin. Denk hierbij aan ronde krukken en/of kussens. Ook het inrichten van je tuin op een organische manier hoort hier bij.

Heb jij nu ook een goed idee wat voor stijl jij jouw tuin wil geven? Ga dan naar bouwenwonen.net voor handige tips bij het inrichten van je tuin.

Wat zijn de kosten van een nieuwe of gerenoveerde tuin?

De kosten van een nieuwe of gerenoveerde tuin kunnen heel divers zijn. Het is erg afhankelijk van wat voor werkzaamheden er moeten plaatsvinden.

De kosten beginnen met ontwerp van je tuin. Dit kost gemiddeld tussen de €300,- en €500,- bij een ontwerp tot 100m2. Daarnaast heb je de keuze uit de beplanting (€10,- tot €30,- per m2), het gazon(€5,- tot €10,- per m2) en/of de bestrating(€50,- tot €150,- per m2). Deze prijzen zijn wel afhankelijk van het soort dat je gaat gebruiken en kunnen dus variëren.

Verder kan je nog kiezen om een tuinhuisje te laten plaatsen of een vijver in de tuin te laten graven. Ook kun je kiezen om verlichting te laten aanleggen en aansluiten in je tuin.
Het inhuren van een tuinman kost natuurlijk ook nog geld. Hier betaal je gemiddeld €35,- tot €50 per uur voor.

Prijzen tuin

In het tabel hieronder vind je de gemiddelde prijzen van de hierboven genoemde producten/diensten en ook nog een aantal andere mogelijkheden.

Product/dienst Gemiddelde kosten
Tuinontwerp tot 100m2 €300,- tot €500,-
Beplanting €10,- tot €30,- per m2
Gazon €5,- tot €10,- per m2
Bestrating €50,- tot €150,- per m2
Tuinhuisje €200,- tot €10.000,-
Vijver €1.000,- tot €30,000,-
Verlichting €80,- tot €100,- per m2
Tuinman €35,- tot €50,-
Schutting €60,- tot €200,- per meter
Prieel €1000,- tot €6000,-
Pergola €800,- tot €5000,-