Hier moet je op letten voordat je je tuin bestraat

Hier moet je op letten voordat je je tuin bestraat

Als je je tuin gaat bestraten moet je eerst wel rekening gaan houden met een aantal dingen. Je wilt namelijk niet dat je achteraf iets bent vergeten en de bestrating er weer uit moet gaan halen. Daarom vertellen we je hier waar je op moet gaan letten als je van plan bent om je tuin te gaan bestraten.

Kies bestrating uit die je leuk vindt en goed bij je past

Wat je mooi vind en wat je belangrijk vind zijn de factoren die je in je achterhoofd moet houden bij het kiezen van de bestrating. Je wilt bestrating hebben die je mooi vindt om naar te kijken, maar je wilt ook dat de bestrating de functie die je wilt dat het heeft ook echt biedt.

Daarnaast wil je dat de soort bestrating die je kiest goed past bij de rest van je tuin. Het moet namelijk één groot geheel worden. Ook het onderhoud dat de soort bestrating met zich mee brengt speelt hier een rol. Zo heb je bestrating die voor veel onkruid zorgt maar ook bestrating die voor bijna geen onkruid zorgt.

Neem alle bovenstaande onderdelen in gedachten bij het kiezen van de bestrating voor je tuin.

Let op de duurzaamheid van je bestrating

Er zijn veel verschillende tegels die ook in veel verschillende kleuren te verkrijgen zijn. Als je wilt dat je tegels een lang kleurbehoud hebben moet je goed kijken naar wat voor soort tegels je gaat aanschaffen. Op de ene soort tegel zitten namelijk al sneller vlekken dan op de andere.

De verlichting en bewatering

Maak voordat je de bestrating gaat doen een plan voor je bewatering en verlichting van je tuin. Zo kun je deze gaan plaatsen tegelijkertijd met de bestrating. Dit zorgt ervoor dat je achteraf niks meer hoeft aan te passen.

Meer over bestrating en de mogelijkheden ervan lees je op deze webpagina.